TFP Shoot (Time For Print)

Ik krijg heel veel vragen van (jonge) onervaren dames en heren die graag een fotoshoot met mij willen doen. Zodat ik een beetje oefenen kan… gratis uiteraard…

Ik prijs me gelukkig dat mijn passie tevens mijn werk is. Daardoor heb ik veel betaalde opdrachten en dit houd in dat ik nog weinig vrij werk op TFP basis kan doen.

Hier geef ik een kleine uitleg over het concept TFP shoot

De afkorting TFP staat voor Time for Print en is nog een term uit de analoge tijd. Tegenwoordig spreken we ook over TFCD (Time for CD) of TFF (Time for Files). Het komt er op neer dat alle partijen die aan de shoot meewerken dit op basis van tijd voor resultaat doen.

Waarom ik soms op TFP-basis werk?

Bij een betaald opdracht kan ik niet eindeloos experimenteren. Ook is het fijn om vrij werk te maken, zonder restricties van een opdrachtgever. Kortom: een dergelijke shoot is een handige manier om verder te komen in mijn fotografische ontwikkeling. Maar als commerciële fotograaf ben ik ook zeer selectief met wie ik op deze manier samen wil werken. De gemaakte foto’s moeten een aanvulling op mijn portfolio kunnen zijn.

Waarvoor ik niet op TFP basis werk?

Portretten heb ik in overvloed in mijn portfolio. Behalve wanneer een model een bijzondere en sterke uitstraling heeft en goed in staat is om verschillende emoties uit te drukken, heeft een dergelijke fotosessie voor mij geen toegevoegde waarde meer. Dit houd in, dat ik tegenwoordig nog heel weinig met onervaren modellen op die manier werk. Ook love-shoots, vriendinnen sessies, familiesessies, broers en zussen sessies e.d. worden niet op deze basis aangeboden.

De kans dat je door mij wordt afgewezen voor een shoot is dus heel groot. Je maakt de beste kansen wanneer je actief deze website in de gaten houd. Hier plaats ik zelf ook wel eens een oproep voor mensen om zich aan te melden. Op die manier kan ik ook zien dat je daadwerkelijk interesse in mijn werk hebt en niet alleen een gratis shoot wilt “scoren”…

Alleen met TFP contract

Een belangrijk onderdeel van elke shoot is het contract waarmee ik werk. Daarin wordt omschreven welk genre er wordt gehanteerd en wat de rechten/plichten van alle betrokkene partijen zijn. Op die manier voorkom ik misverstanden voor, tijdens en na de shoot. Wil je / kun je dit contract (na overleg tussen beide partijen) niet tekenen, zal er helaas geen samenwerking plaats kunnen vinden. 

En omdat ik achter ben gekomen dat veel modellen niet helemaal hebben nagedacht voordat zij een bericht sturen, even ter verduidelijking… Al mijn TFP shoots worden in mijn studio in Drachten of directe omgeving ingepland. Ik kom dus niet naar jou toe voor een degelijke sessie… Wanneer jij graag een bepaald thema zou willen uitwerken, dien je ook voor alle styling en voor een visagiste te zorgen, en alle eventuele kosten daarvoor te dragen.

Bij een sessie met een minderjarig model zal altijd een van de ouders aanwezig moeten zijn.

Vul onderstaande formulier in voor een aanvraag wanneer je denkt dat een samenwerking toch mogelijk is.

 

Stuur via de volgende link een recente foto van jezelf (geen selfie!) en/of een recente foto van een shoot die je eerder hebt gehad. 

Stuur Foto
E-mailen
Bellen