Voorbereiding.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Zeker voor een fotosessie is dit van toepassing. Hieronder volgen een aantal tips die de voorbereiding van je photoshoot makkelijker kunnen maken. Doe er je voordeel mee!

Voorbereiding een aantal dagen voor de shoot:
Wil je nog naar de kapper? Ga minstens een week van te voren. Dan ben je alvast gewend aan je nieuwe kapsel en je haren zien er minder “net-geknipt” uit.

Voorbereiding 2 dagen voor de shoot: Zorg dat je de dagen voor een photoshoot voldoende water drinkt. Je wilt er niet uitgedroogd uitzien.Ter voorbereiding, scheer of onthaar alle delen die zichtbaar zullen zijn tijdens de photoshoot. Ga eventueel naar een schoonheidsspecialiste om je te laten epileren. Doe dit minimaal 2 dagen van tevoren.Ook zonnen kun je beter niet doen in de twee dagen voor de photoshoot. Een verbrande huid en/of strepen zijn erg duidelijk zichtbaar op de foto.Sieraden die je niet op de foto wilt kun je het beste een paar dagen ervoor al af doen.Controleer van tevoren of je ondergoed niet aftekent door de kleding heen. Probeer verschillende kleuren ondergoed en kijk wat het beste werkt onder welke kleding. Gebruik hierbij voldoende (dag)licht zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een zwarte BH onder een wit topje is zelden een goed idee.Zorg er tevens voor dat je uitgerust bent. Een gebrek aan slaap en het gebruik van alcohol zorgen voor een niet al te frisse uitstraling.

Voorbereiding 2 uur voor de shoot: Zorg dat de schoenen die je tijdens de sessie draagt schoon zijn. Draag andere schoenen onderweg naar de shoot.Wees voorzichtig met parfum op buitenlocaties, het trekt insecten aan.Draag geen strak zittende (onder)kleding. Striemen blijven minstens een half uur zichtbaar. Denk hierbij ook aan je sokken, BH , ringen enzovoorts.Smeer je huid 2 uur van te voren in met body lotion. Je huid ziet er dan gezond en verzorgd uit.Zorg dat je nagels goed verzorgt zijn. Indien er geen speciale nagellak voor de shoot nodig is breng dan transparante nagellak aan. Dit geldt tevens voor je teennagels indien deze eventueel zichtbaar zouden kunnen zijn.

Voorbereiding: wat neem ik mee? Kleding en schoenen, zoveel als je kunt dragen. Zie de pagina met kledingtips voor meer informatie daarover. Neem accessoires mee, denk hierbij aan sieraden, hoeden, sjaals, tassen, (zonnen)brillen, bloemen, knuffels, etc.

Heb je nog meer vragen over de voorbereiding van je photoshoot? Neem dan contact met mij op.

E-mailen
Bellen